Casestudy over: Vaststelling overspel

Verblijfsadres en wettelijke domicilie

Wie zijn gehuwde partner wil laten betrappen voor overspel moet middels zijn of haar advocaat een verzoekschrift neerleggen bij de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg, uiteraard in het arrondissement waar de feiten zich afspelen. Uw advocaat zal u helpen bij deze procedure. Zo heeft u als benadeelde partij de goedkeuring van de rechtbank in handen, om uw partner te laten betrappen op overspel. De privédetective zal dus moeten onderzoeken:

1. Waar en met wie het overspel zich afspeelt 

2. Of beide personen die het overspel plegen zich werkelijk in een bepaalde woonst bevinden.

De gerechtsdeurwaarder zal dus pas ingeschakeld worden als de privédetective 100% zeker is van zijn zaak. Een tweede kans krijgt men meestal niet... 

De betrapping overspel mag niet gebeuren tussen 22u 's avonds en 5u 's morgens. In de praktijk belt de gerechtsdeurwaarder, bijgestaan door een slotenmaker en één of meerdere politieagenten, bij het krieken van de dag aan. 

Ook jaren na de echtscheiding kan de verblijfplaats van betrokkene van belang zijn. Iemand kan immers een officiële domicilie hebben, maar in de praktijk ergens anders verblijven, inwonen bij een nieuwe partner bijvoorbeeld. In dat geval kan u het maandelijks onderhoudsgeld dat u betaalt aanvechten. 

 

 

Zoek andere casestudy

Zoek in diensten bedrijven:


Zoek in diensten particulieren: