Casestudy over: Corruptie

Corruptie en fraude

De motieven voor omkoping kunnen verschillend zijn. Toeleveringsbedrijven kunnen uw personeel (de aankoopdirecteur bv.) met steekpenningen of tegenprestaties benaderen om te kiezen voor hun producten of diensten. Zo bent u helemaal niet zeker dat u de juiste kwaliteit of beste handelspartner heeft.

Of een bestuurder van een onderneming kan, uiteraard zonder medeweten van de Raad van Bestuur, een deal sluiten met een zaakvoerder van een andere bedrijf. Dit bedrijf kan als onderaannemer aan de slag, in ruil wordt een job beloofd voor de vrouw van de bestuurder van de andere onderneming.

Een concurrerend bedrijf kan personeelsleden (al dan niet hooggeplaatst) omkopen om bedrijfsgevoelige informatie door te spelen. Dit is op zijn minst oneerlijke concurrentie of zelfs bedrijfsspionage.

Ook bij openbare aanbestedingen worden openbare ambtenaren omgekocht om een opdracht in de wacht te slepen (openbare corruptie). Dit stelt de concurrentie in staat om u telkens een stap vóór te zijn.

Heeft u vermoedens dat er zich bepaalde zaken achter uw rug afspelen? Aarzel niet en neem met ons contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Zoek andere casestudy

Zoek in diensten bedrijven:


Zoek in diensten particulieren: