Duits duo pleegt fraude door opzettelijk ongevallen te veroorzaken
Duitsers uit de staat Baden-Württemberg moeten voor de rechter verschijnen omdat ze de verzekering voor meer dan een half miljoen euro hebben opgelicht met een specifieke vorm van fraude: samen met een dertigtal medeplichtigen veroorzaakten ze de afgelopen zes jaar minstens 100 ongevallen, onder andere in België om het verzekeringsgeld op te strijken.

De bendeleden veroorzaakten ongevallen door plots te remmen, waardoor de achteropkomende wagen niet meer kon stoppen. Vooral busjes met een langere remafstand waren het slachtoffer.

De bende gebruikte specifieke auto's om de ongevallen uit te lokken. De nummerplaten werden regelmatig gewijzigd en de voertuigen werden maar kort in het verkeer gehouden.

Een jaar geleden werden al vijf verdachten opgepakt, maar het gerecht moest ze laten gaan wegens gebrek aan bewijzen.

 

Bron: DMorgen.be, 22/08/'14 

 

Foto: © thinkstock

Zo spoor je wijnfraude op

Dure wijnen, zoals de Franse Bordeauxwijn van Château Pétrus, zijn ware verzamelobjecten en vaak het voorwerp van wijnfraude.   Terwijl wereldwijd de wijnfraude toeneemt, scherpen experts hun methodes aan om de authent...

Lees meer


Microsoft waarschuwt vo...

De afgelopen weken werden opnieuw honderden mensen in België opgelicht door fraudeurs die zich telefonisch uitgeven voor Microsoft-medewerkers. In november 2013 was er ook al golf van dergelijke telefoontjes. Microsoft en de federale ...

Lees meer